Policija traži studenta-prevaranta Stefana

0

Za studentom Stefanom Vlajkovićem, koji je uspeo da prevari Fond za mlade talente, ali ne i švajcarske profesore, policija je raspisala potragu. Sumnja se da se krije u Srbiji.

Stefan je na osnovu krivotvorenog dokumenta dobio 25 desetki na Fizici i “zaradio” stipendiju od 7.000 evra za školovanje na prestižnom švajcarskom institutu, ali tamo nikada nije položio prijemni.

Fizički fakultet tražio je proveru njegovog statusa na doktorskim studijama i dobio iznenađujući odgovor.

Stefan je samo polagao prijemni, ali nije prošao njihov test. Profesor Hans Jakob Vorner nas je obavestio da Stefan nikada nije pohađao doktorske studije ovog prestižnog univerziteta – kaže za “Novosti” prof. dr Ivan Dojčinović, prodekan Fizičkog fakulteta, koji je prevaru i otkrio.

Stefanova prevara, inače, teško da bi bila otkrivena, konstatuje Dojčinović, da se nije pojavio u medijima sa projektom “prvog srpskog satelita”:

Kada smo videli da priča o projektu u koji je uključena i NASA i da javno traži sponzorstva za taj satelit, bilo nam je sumnjivo.

Fizički fakultet podneo je prijavu protiv Stefana Vlajkovića zbog krivotvorenja dokumenata, a beogradska policija raspisala je i potragu za njim. Sumnja se da se ovaj mladić krije u Srbiji, ali i da je pokušao da pređe granicu.

Izvor: Novosti

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.