Otvoren 79. Medjunarodni poljoprivredni sajam

NOVI SAD, 12. maja 2012. (Beta) - Na Novosadskom sajmu u subotu je otvoren 79. Medjunarodni poljoprivredni sajam, na kojem će se do 18. maja predstaviti oko 1.500 kompanija iz ukupno 30 zemalja.

Ministar poljoprivrede Srbije Dušan Petrović rekao je na otvaranju da je sajam najveći dogadjaj ove vrste u Jugoistočnoj Evropi i da je ova manifestacija prilika da Srbija pokaže šta sve može da učini u oblasti poljoprivrede.

"Prošle godine ostvarili smo izvoz u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije vredan 2,7 milijardi dolara", rekao je Petrović, i dodao da je siguran da Srbija može i više, ako se dobro bude organizovala.

Uz podsećanje da Srbija iz godine i godinu ostvaruje sve veći izvoz poljoprivrednih proizvoda, Petrović je ocenio da će naša zemlja ove godine napraviti pomak u izvozu poljoprivrednih proizvoda.

Ministar poljoprivrede Austrije Nikolaus Berlaković rekao je da je ponosan što je Austrija zemlja partner ovogodišnjeg poljoprivrednog sajma i dodao da je veoma zainteresovana da poboljša saradnju sa Srbijom u oblasti poljoprivrede.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić rekao je da je Pokrajina prošle godine uložila 24 milijarde dinara u oblast poljoprivrede i ocenio da je to doprinelo da izvoz poljoprivrednih proizvoda 2011. bude uvećan.

Pogledajte još