Žeželjev most do kraja sledeće godine

0

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer izjavio je u subotu da je izgradnja drumsko-železničkog mosta preko Dunava u Novom Sadu veoma važan deo Koridora 10 i zato EU sa 25 miliona evra finansira njegovu izgradnju.

Kako se navodi u saopštenju Pokrajinskog sekretarijata za informacije, Dežer je prilikom obilaska gradilišta novog Žeželjevog mosta obećao da će radovi na izgradnji biti gotovi do novembra sledeće godine, jer se poštovanjem rokova izgradnje otvara mogućnost da saobraćaj preko mosta što pre krene.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić rekao je da Žeželjev most ima ogroman značaj za dalji razvoj privrede Vojvodine i povezivanje naše zemlje sa Evropom.

On je dodao da će Vlada Vojvodine i lokalna samouprava grada Novog Sada investirati u ovaj projekat 12 miliona evra.

Izgradnju mosta obišao je i predsednički kandidat Demokratske stranke Boris Tadić, koji je tom prilikom rekao da se izgradnjom mosta otvaraju nova radna mesta, stvaraju nove investicije i istovremeno doprinosi komunikaciji Srbije sa Evropom.

U delegaciji koja je obišla most bili su i ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić i generalni direktor “Železnica Srbije” Milovan Marković.

U dužini od 474 metra, širini preko 30 metara, sa dve pešačko-biciklističke staze i dve drumske i železničke saobraćajnice biće veći i duži od mosta Slobode.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.