Pobeda Zvezde pred finale Kupa ‎

Strelci za crveno-bele bili su Marko Mirić u 35, Kristijan Borha u 80. i Luka Milunović u 85. minutu, dok je jedini gol za Rad postigao Slavko Perović u 66.

Na početku meča gosti su imali dve solidne prilike da dođu do gola, pošto je prvo Branislav Jovanović sa sedam metara glavom šutirao pravo u Bobana Bajkovića, a potom je Predrag Luka neprecizno šutirao posle odličnog dodavanja Filipa Malbašića.

Zvezda je povela kada je Marko Vešović ubacio do Kristijana Borhe, koji je na drugoj stativi primio loptu i dodao je do Mirića, koji je neometan sa pet metara skrenuo u gol.

POGLEDAJ VIDEO: Crvena zvezda - Rad 3:1

Posao igračima Zvezde olakšala je odbrana "građevinara", koja je loše reagovala u toj situaciji misleći da će Kolumbijac dodati loptu unazad ka sredini šesnaesterca.

Rad je izjednačio golom bivšeg igrača Zvezde Perovića, koji je u solo prodoru bio uspešniji u duelu od Srđana Mijailovića i sa pet metara "zakucao" loptu u mrežu.

Zvezda je posle izjednačenja gostiju potpuno preuzela inicijativu, a to se isplatilo u 80. minutu kada se Filip Mladenović dobro ubacio po levoj strani, ušao u šesnaesterac gde su ga zaustavili defanzivci Rada, međutim lopta je došla do Borhe koji je postigao pogodak.

Ekipa sa Banjice je mogla da dođe do novog izjednačenja, ali je Urošu Đurđeviću golman Zvezde odbranio šut sa nekoliko metara, iako je igrač Rada posle dodavanja Nemanje Kojića bio neometan.

Crveno-beli su već u sledećem napadu postavili konačnih 3:1 pošto je Darko Lazović izbegao ofsajd, izašao sam ispred golmana Danilovića i dodao Milunoviću koji je ispratio njegovu akciju i "ćušnuo" loptu u gol.

Zvezda je mogla do gola i u 71. minutu kada je šut Luke Milivojevića Danilović odbranio "paradom", u nastavku akcije dva puta je pokušao Lazović, koji je prvo bio izblokiran, a posle neprecizan.

Utakmica je odigrana pred više od 26.000 gledalaca, a u finišu meča došlo je do manjeg incidenta na terenu, pošto su u sukob prvo ušli Đurđević i Vešović, a potom i napadač Rada Nemanja Kojić, koji je zajedno sa Zvezdinim igračem dobio žuti karton.

Beta

Pogledajte još