Uskoro invazija zvezda na Kan

Na Kanskom festivalu, koji traje od 16. do 27. maja, zvezde će ocenjivati zvezde - pored predsednika žirija Nanija Moretija, u žiriju će sedeti škotski glumac Juan Makgregor, njegova nemačka koleginica Dajan Kruger i francuski modni kreator Žan-Pol Gotje.

Žiri će Zlatnu palmu dodeliti jednom od 22 filma u takmičarskoj selekciji, među kojima su "Paperboy" sa Nikol Kidman, koju će publika videti i sa Klajvom Ovenom u filmu "Hemingway & Gellhorn", koji će biti prikazan van takmičarske selekcije.

Bred Pit će predstaviti film "Killing Them Softly", dok Marion Kotijar, koju nazivaju i "francuskom Anđelinom Džoli", igra u ostvarenju "De rouille et d'os".

Festival će otvoriti film "Moonrise Kingdom", u kojem igra veliki broj zvezda - Bil Mari, Edvard Norton, Brus Vilis, Tilda Svinton i Franses Makdormand.

Što se mlade garde tiče, junaci vampirske sage "Sumrak" Robert Patinson i Kristen Stjuart predstaviće filmove "Cosmopolis" i "Na putu". U adaptaciji romana Džeka Keruaka igra i Kirsten Danst, nagrađena 2011. u Kanu za "Melanholiju" Larsa von Trira.

Beta

Pogledajte još