Careva deca na filmu

Proslavljeni reditelj Ron Hauard, dobitnik Oskara za film "Blistavi um", ovih dana je u svoj već prebukirani raspored uvrstio i snimanje filma "Careva deca" po romanu Kler Mesud, koji je i kod nas objaviljen ove godine. 

U romanu, Igrajući se motivima poznate bajke, autorka Mesud, inteligentno, korak po korak, demistifikuje jednog poznatog američkog novinara intelektualca i njegovo mlado okruženje.

Priča prati troje tridesetogodišnjaka, rediteljku dokumentarnih filmova, spisateljicu i kritičara, čiji život na gornjoj zapadnoj strani Menhetna iza glamuroznog sjaja krije besmislenost, uobraženost i društvo koje se smrtno dosađuje. Stvari se menjaju kada mladi idealista, koji je napustio fakultet, uđe u njihove živote. 

Inače, već prvi roman Kler Mesud "When the World Was Steady" skrenuo je pažnju kritike i ušao u najuži izbor za PEN i Foknerovu nagradu. Isto se desilo i sa zbirkom priča "The Hunters". Drugi roman, "The Last Life", proglašen je za knjigu godine "Pablišer Wiklija". Sve tri knjige našle su se na listama najznačajnih naslova koje svake godine bira "Njujork Tajms". Autorka je dobitnica brojnih nagrada, između ostalih i nagrade Američke akademije za umetnost i književnost. "Careva deca" su njen treći roman, koji je umetničkom dodao i komercijalni uspeh.

Što se ekranizacije tiče, za sada je poznato još samo da će scenarista biti Noa Baumbah poznat po scenariju za film "The Life Aquatic with Steve Zissou".

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.