Đavolov dah pretvara ljude u zombije!

Na ulicama Kolumbije rastura se droga poznata kao “Đavolov dah”. Ova droga - Skopolamin je zapravo prah biljke koja ima bele cvetove i raste u Južnoj Americi, piše Dejli Mejl.

Skopolamin vam na ulici mogu dunuti u lice, droga nema miris i ukus, a za samo nekoliko minuta počinje dejstvo. Kada vas gledaju sa strane, delujete savršeno normalno, ali potpuno gubite kontrolu nad svojim postupcima i mogu vam raditi šta god požele. Kada dejstvo prestane, ne sećate se ničega.

Skopolamin je gori od antraksa i može izazvati smrt.

Horor priče o ovoj drogi postale su urbane legende – ljudi su bili silovani, praznili su svoje bankovne račune, a neki su i donirali organe.

Mladić koji je bio pod dejstvom ove droge, probudio se u praznom stanu. Nije se sećao ničega od prethodne noći i nije znao šta se desilo sa njegovim stvarima. Pitao je čuvara u svojoj zgradi da li zna šta se dešavalo tokom noći i čuvar je rekao da je mladić doveo prijatelje sa kojima je iznosio svoje stvari i stavljao ih u kombi. Mladić ga je pitao zašto je to dozvolio, a zbunjeni čuvar mu je objasnio da mu je mladić rekao da mu u tome pomogne.

Američka agencija CIA navodno je koristila “Đavolov dah” za vreme hladnog rata, kao takozvani “serum istine”. Međutim, odustali su od upotrebe ove droge zato što su velike količine izazivale snažne halucinacije i smrtnost kod ispitanika.

Slična droga je korišćena u drevna vremena – ljubavnice stradalih kolumbijskih lidera pod dejstvom droge ulazile su u grobove i žive su sahranjivane.

Pogledajte još