Tumbaković novi trener Partizana?

0

Čelnici Partizana postigli su dogovor sa iskusnim stručnjakom Ljubišom Tumbakovićem, koji je u dva navrata vodio srpskog šampiona i osvojio šest titula.

Kako pišu beogradski mediji, promocija novog trenera najverovatnije će se obaviti posle završnog kola Superlige.

Nakon što je Avram Grant rešio da napusti Partizan, Ljubiša Tumbaković će ekipu predvoditi u narednom kvalifikacionom ciklusu Lige šampiona.

Očekuje se da Tumbaković preuzme kormilo crno-belog tima za nedelju dana, posle Partizanovog meča sa Metalcem, kojim će srpski šampion završiti sezonu.

Tumbaković je bio trener Partizana od 1992. do 1999. godine. Posle kratkog izleta u atinski AEK vratio se u Beograd i od 2000. do 2002. ponovo bio šef stručnog štaba. Na zimskoj pauzi ga je nasledio Lotar Mateus. Od 2002. godine je u inostranstvu, tačnije Aziji, gde je predvodio Al Nasr, Šandong i Stil Azin.

USPESI:

Kao trener “crno-belih” osvojio je šest titula i tri kupa sa Partizanom. Afirmisao je generaciju Ilića, Ivića, Vukića, Duljaja, Troboka, Kralja… koja je donela prvo učešće jednog srpskog kluba u grupnoj fazi Lige šampiona.

NEUSPESI:

Neuspesi u evrokupovima, a ne zaboravljaju se eliminacije od rumunskog Nacionala, Kroacije iz Zagreba, Rapida iz Beča i Slavije iz Praga.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.