"Kreativo pero" proslavilo peti rođendan!

Оva bilingvalna, srpsko – engleska osnovna škola na Dedinju, u čijem se sastavu nalazi i vrtić, od početka školske 2009/2010. godine, pored obaveznih i izbornih nastavnih predmeta, svojim polaznicima, obezbedila je I fakultatitvo izučavanje drugog stranog jezika uz bogatu ponudu vannastavnih aktivnosti, kao što su slikanje, primenjena umetnost, hor, dramska, literarna, medijska, sportska, čitalacka, šahovska I druge sekcije, dok će početak naredne školske godine obeležiti uvođenje Kembridž programa.

Pored toga što se svi program odvijaju u najsavremenije opremljenim učionicama uz prisustvo stručnog nastavnog kadra, deci je omogućen i rad na pametnim tablama kako bi se odmalena navikli na računare I internet, a kako bi kod dece dodatno podstakli razvoj induvidualnih talenata, “Kreativno pero” je za decu u poslepodnevnim časovima omogućio da se po sopstvenom izboru deca bave I kuvanjem, muzikom, glumom ili likovnom umetnošću. Kako nam otkrivaju, sledeći korak je otvaranje srednje škole.

(old_image)

Na pitanje kako je škola dobila naziv “Kreativno pero”, jedna od vlasnica škole, psiholog Gorica Nedeljković objašnjava:
Često nas pitaju kako smo došle do imena Kreativno pero. Kada smo donele odluku da osnujemo osnovnu školu I vrtić, počele smo da razmišljamo o pravom imenu za našu viziju mesta gde se uči I uživa. Razgovarale smo sa roditeljima, prijateljima, ljudima iz struke, a onda se ime samo nametnulo – naime, mama nam je poklonila po jedno staro crveno I žuto pero koje se koristilo kao sredstvo za pisanje u davnim vremenima I upućivalo na značaj pisanja, učenja, obrazovanja. Tako se rodila ideja da školu nazovemo Kreativno pero.’

Sama proslava započeta je dečijom predstavom “Uspavana lepotica” dok je završetak proslave obeležen spektakularnim vatrometom kojem su se najviše obradovali mališani, mada svoje oduševljenje nisu sakrili ni Marija Kilibarda, Ana Pendić, Dragana Mićalović, Ana Štajdohar, Nina Radulović Lečić, Vladimir Stanojević, Biljana Obradović, Milanka i Danica Karić, kao ni ostali prisutni gosti koji su se u tom trenutku našli na terasi Vila Jelene.

Pogledajte još