Đoković u Rimu pobedio Bernarda Tomića

Novakova pobeda je bila očekivana, ali je publika mogla da uživa u realno odličnom tenisu oba igrača.

Svetski broj jedan iskoristio je svoju šansu i u trećem gemu, a zatim i u četvrtom da stvori visoko, vođstvo 4:0. Tomić je tek u petom gemu uspeo da iskoristi mali pad koncetracije našeg tenisera i smanji na 4:1.

Novak Đoković je nakon dobre igre uspeo da osvoji još jedan gem, ali je pri servisu za set doživeo brejk, što je sa druge strane probudilo nadu Tomića. Rezulta je izmenjen na 5:3.

Australijanac ipak nije iskoristio priliku na svoj servis da bi smanjio Noletovu prednost, neiznuđene greške, novi brejk koji je ujedno značio i izgubljen set - 6:3.

Đoković i Tomić su do sad odigrali samo jedan meč, i to na Vimbldonu prošle godine gde je Nole pobedio (6:2, 3:6, 6:3, 7:5).

U drugom setu Đoković je odlučio da sačeka na grešku Tomića, ali je Australijanac sjajno odigrao prva četiri gema i nije dopustio da mu Novak oduzme servis, dok sa druge strane nije ni on uspeo da napravi brejk Novaku - 2:2.

Smirena igra Novaka dovela je do 4:2, a zatim i do 6:3. Kraj dobrog meča, nema šta.

Đoković se u sledećem kolu sastati sa boljim iz susreta Radek Štepanek - Huan Monako, dok bi mu u četvrtfinalu protivnik mogao biti Huan Martin del Potro ili Žo Vilfred Conga koji je pobedio Viktora Troickog.

Pogledajte još