Počela izborna tišina

BEOGRAD- Do tada je zabranjena izborna propaganda, održavanje javnih skupova i objavljivanje procene izbornih rezultata.

Dozvoljeno je:
Na sam dan glasanja, u nedelju dozvoljeno je objavljivanje izveštaja o tome gde su kandidati glasali, ali ne i njihovih izjava.

Tokom izborne tišine dozvoljeno je i emitovanje informacija o izlaznosti građana i spotova nadležnih republičkih organa i nevladinih organizacija u kojima se građani upućuju u koje vreme i na koji način mogu da glasaju.

Zabranjeno:
Dok je na snazi izborna tišina, na biračkom mestu i na 50 metara od biračkog mesta zabranjeno je isticanje simbola političkih stranaka i drugog propagandnog materijala.

Kandidati su:
U drugom krugu predsedničkih izbora učestvuju predsednički kandidat koalicije "Izbor za bolji život" Boris Tadić, koji je u prvom krugu osvojio 25,31 odsto glasova, i kandidat koalicije "Pokrenimo Srbiju" Tomislav Nikolić, koji je dobio podršku 25,05 odsto birača.

Glasači:

Ukupno 6.770.013 birača izjašnjavaće se na 8.390 biračkih mesta u zemlji i inostranstvu, koja će biti otvorena od sedam do 20 sati, a prvi će na birališta izaći građani koji žive u SAD, Kanadi i Velikoj Britaniji.

Pogledajte još