Mesec i njegov uticaj na ljude

Mesec i noć su oduvek fascinirali ljude svojom transformacijom koja se odvija u ciklusu od nepunih mesec dana (mesec načini pun krug oko Zemlje za 27,3 dana). U tom procesu najvažnije su dve faze: faza mladog Meseca i faza punog Meseca.

Kalendar punog meseca
Njegov uticaj na ljude manifestuje se kroz delovanje na podsvest, osećanja, snove, intuiciju, a poznat je i kao pokretač noćnih aktivnosti.

Mentalno zdravlje
Bezobzira da li verujete u astrologiju ili ne, mesec svakako utiče i na vaše duševno stanje, samo što toga niste svesni . Rašireno je verovanje da mesec u vreme kada je pun izaziva veliku agresivnost u samome čoveku, međutim, ono je demantovano više puta od strane brojnih naučnika. Čak se smatralo da podstiče i želju za ubistvom i suicidom, ali to do danas nije dokazano

Pa ipak, gledajte da to veče što pre zaspite kako ne biste došli u sukob sa bliskom osobom, jer dobro raspoloženje te večeri zna da popusti, ali ne u onoj meri koju smo gore pomenuli. Čak se i u nekim psihijatrijskim bolnicama uvodi poseban sistem nege kada se zna da će te večeri mesec biti pun.

Urinarne infekcije
Ako vam je opao imunitet ili nekim nesrećnim slučajem imate upalu bešike, pun mesec će učiniti da se ešerihija razmnoži i izazove infekciju. Nasuprtot tome, urinarna kiselost opada kada je mesec mlad. Dobra vest je da infekcija ne traje dugo, ali ako primetite da vam izaziva veće probleme, ne čekajte previše, već odmah idite do najbližće lekarske ordinacije.

Pun mesec stimuliše rast kose
Mesec svom snagom deluje na sve naše unutrašnje tečnosti, a na krv naročito. U vreme kada je pun, u velikoj meri pojačava protok krvi kroz krvne sudove.

Pogledajte još