Mizantrop u Narodnom pozorištu

0

BEOGRAD, 16. maja 2012. (Beta) – Komad Žan-Batista Molijera "Mizantrop" u režiji Egona Savina premijerno će biti izveden u subotu 19. maja na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

BEOGRAD, 16. maja 2012. (Beta) – Komad Žan-Batista Molijera “Mizantrop” u režiji Egona Savina premijerno će biti izveden u subotu 19. maja na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Savin je na konferenciji za novinare rekao da je Molijerov komad jedno od najvećih dela klasične svetske književnosti, koje je aktuelno i u današnjem trenutku.

“Pokušali smo da ispričamo priču o savremenom visokom društvu i o tome kako današnji mladi ljudi da udju u to društvo, iako taj put, zapravo u krugove vlasti, onemogućava njihovu itekako motivisanu ljubavnu vezu i odnose”, rekao je Savin.

Prema njegovim rečima Molijer je najveći komediograf, jer prikazuje tragične sudbine na smešan način, a na Velikoj sceni Narodnog pozorišta biće postavljena duhovita, pitka i jednostavna predstava “sa svim mogućim ‘molijerovskim’ zaokama”.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.