Detroit uspešan na gostovanju Golden Stejtu

BEOGRAD, 14. novembra 2008. (Beta) - Košarkaši NBA ligaša Detroita pobedili su na gostovanju Golden Stejt sa 107:102, a utakmicu su obeležili Rašid Valas i Alan Ajverson.

Centar Valas je u poslednjoj četvrtini napravio nekoliko grešaka, uključujući i postizanje auto-koša. Ipak, Valas se iskupio u završnici utakmice kada je postigao dve važne "trojke" zaredom, a veče je završio sa ukupno 19 poena.

Novi košarkaš Detroita Alan Ajverson postigao je 23 poena, uz devet asistencija i pet skokova, dok je Ričard Hamilton ubacio 24 poena. U timu Golden Stejta najbolji su bili Si DŽej Votson i Andris Bjedrins sa po 17 poena.

"Auto-koš me je stvarno iznervirao, a nisam to smeo sebi da dozvolim. Posle sam promašio i dva penala, umalo da nas greške koštaju novog poraza", rekao je Valas posle utakmice.

Košarkaši Klivlenda pobedili su na gostovanju ekipu Denvera sa 110:99, a srpski internacionalac u dresu Kavalirsa Aleksandar Pavlović nije se upisao u strelce, iako je na terenu proveo 11 i po minuta.

Najzaslužniji za uspeh Klivlenda bio je Mo Vilijams sa 24 poena, a dva manje postigao je Lebron Džejms. U timu Denvera, sa 26 poena, najazapaženiji je bio Čonsi Bilaps, koji je stigao iz Detroita, u zamenu za Alana Ajversona. 

Rezultati noćašnjih utakmica američke košarkaške NBA lige:

Klivlend - Denver 110:99
Čikago - Dalas 98:91
Golden Stejt - Detroit 102:107

Pogledajte još