Četvrto kolo Evrolige

BEOGRAD, 13. novembra 2008. - U preostalim utakmicama četvrtog kola Evrolige Olimpijakos dekalsirao Makabi, pobede Reala, Panatinaikosa, Barselone-

U derbiju četvrtog kola ekipa grčkog Olimpijakosa deklasirala je izraelski Makabi 84:65.
Iako je prvo poluvreme pripalo gostima (24:17), u nastavku utakmice Olimpijakos je u potpunosti  dominirao na parketu. 

Najbolji u atinskoj ekipi je bio Lin Grir sa 21 postignutim poenom, dok su Vuičić i Vasilopulos zabeležili po 14, a Burusis 12 koševa. Naši reprezentativci Teodosić i Erceg nisu imali značajniji učinak. Ekipe iz Pireja je trenutno prva u grupi A sa tri pobede i jednim porazom. 
U preostale dve utakmice Avelino je pobedio Le Man 78:73, dok je Cibona poražena u Španiji u meču sa Unkahom (77:67).

U utakmicama D grupe najzanimljivije je bilo u Madridu gde je Real ugostio Armani Džins. Italijanima je pobeda izmakla u poslednjim trenucima utakmice pošto je Luis Bulok 4 sekunde pre kraja pogodio trojku i postavio konačean rezultat 70:69. 

Kod Reala su najbolji bili Džeremaja Mesi i Felipe Rejes postigavši po 15 poena, a u ekipi Milana Majkl Hol je ubacio 21, a Dejvid Hokins 12 koševa. Armani ostaje poslednji na tabeli sa 4 poraza,  a Real i deli drugo mesto sa Partizanom, Efesom i Panionisom.

U narednom kolu grupe D, koje se igra za dve nedelje, sastaju se Efes – Real, Partizan – CSKA i Armani – Panionios. 

Pred oko 13000 gledalaca košarkaši Panatinaikosa pobedili su Montepaski rezultatom 81:76. Ovo je prvi poraz  ekipe iz Sijene u ovogodišnjem takmičenju Evrolige. Naš  internacionalac Nikola Peković postigao je 14 poena, dok je Dušan Kecman upisao samo 2 poena za 15 minuta igre.

Isti broj poena postigao je Antonis Focis (4-5 za tri), a Dimitris Dijamantidis je ubacio 11.U ekipi Sijene najefikasniji je bio Lavrinovič sa 22 poena, Sato je ubacio 17, a Kaukenas 10.

Barsleona je savladala Prokom u drugom meču grupe B sa 74:62. Presudna je bila treća četvrtina kada su Katalonci stekli značajnu prednost koju Poljaci nisu do kraja utakmice nisu uspeli da smanje.

U pobedi Barse je prednjačio Huan Karlos Navero sa 21 poenom (6-7 za dva, 3-8 za tri), dok je MVP utakmice bio Rodžer Grimau (8 poena,. 5 sk, 3 ukr. lopte, indeks 19). Među košarkašima Prokoma najbolji je bio Patrik Burke sa 14 poena i 5 skokova, dok je naš Aleksej Nešović zabeležio 7 poena.
 

Pogledajte još