JDP pokreće projekte za razvoj scenske umetnosti

BEOGRAD, 17. maja 2012. (Beta) - Evropska teatarska unija finansiraće projekat Jugoslovenskog dramskog pozorišta koji će ujedno biti i prva samostalna pozorišna produkcija te organizacije, izjavila je u četvrtak direktorka JDP-a Tamara Vučković.

Vučković je kazala da će u narednim mesecima JDP zajedno sa Francuskim institutom u Beogradu sprovesti dva programa koja treba da doprinesu razvoju scenske umetnosti.

Francuski institut i JDP, uz podršku Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva, pokrenuli su i zajednički prevodilačko-scenski poduhvat pod nazivom Trans/skript koji bi pozorišnoj publici u Srbiji trebalo da približi novu francusku dramu.

Dramaturg Miloš Krečković rekao je da su francusko pozorište i drama popularni u Srbiji, ali da ne postoji pravi uvid u najnovija dešavanja na savremenoj francuskoj teatarskoj sceni.

"Ovim projektom želeli smo da popravimo tu situaciju i postavimo platformu na kojoj će se razviti nova generacija prevodilaca dramskih tekstova", rekao je Krečković.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.