Odbacivanje obaveza bi uništilo Grčku

0

ATINA, 17. maja 2012. (Beta-AFP) – Odbijanje obaveza prema poveriocima – MMF i EU, bilo bi "katastrofalno" po Grčku, rekao je bivši premijer Lukas Papadimos u pismu objavljenom na njegovom sajtu u četvrtak uoči predaje dužnosti šefu privremene, tehničke vlade Panajotisu Pikramenosu.

ATINA, 17. maja 2012. (Beta-AFP) – Odbijanje obaveza prema poveriocima – MMF i EU, bilo bi “katastrofalno” po Grčku, rekao je bivši premijer Lukas Papadimos u pismu objavljenom na njegovom sajtu u četvrtak uoči predaje dužnosti šefu privremene, tehničke vlade Panajotisu Pikramenosu.

“Sve promene plana oporavka privrede koje diktiraju poverioci “moraju se izvesti u potpunoj saglasnosti s njima, i u dogovoru sa našim evropskim partnerima”, rekao je Papadimos, profesor ekonomije i medjunarodni bankarski stručnjak.

“Jednostrano odbacivanje ugovornih obaveza bi bilo katastrofalno za Grčku i neizbežno bi je izvelo iz zone evra, a verovatno i iz Evropske unije (EU)”, upozorio je on.

“Kazneno glasanje” na izborima 6. maja, protiv stranaka koje podržavaju mere štednje, nije omogućilo ni jednoj stranki da dobije većinu, te će se Grci vratiti na birališta 17. juna, dok raste zabrinutost da Atina neće poštovati obaveze što možee dovesti do ispadanja Grčke iz zone evra.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.