Ukidanje naknadnog plaćanje putarine

0

BEOGRAD, 17. maja 2012. (Beta) – Javno preduzeće Putevi Srbije najavilo je u četvrtak da će od 1. juna ukinuti mogućnost naknadnog plaćanja putarine popunjavanjem obrasca "izjave", zbog masovne zloupotrebe te mogućnosti.

BEOGRAD, 17. maja 2012. (Beta) – Javno preduzeće Putevi Srbije najavilo je u četvrtak da će od 1. juna ukinuti mogućnost naknadnog plaćanja putarine popunjavanjem obrasca “izjave”, zbog masovne zloupotrebe te mogućnosti.

U saopštenju se navodi da vozači mesečno prosečno pokušaju da izbegnu naknadno plaćanje po osnovu 5.000 izjava i ističe da je u tim slučajevima preduzeće Putevi Srbije prinudjeno da naplatu putarine potražuje sudskim putem.

Na svim naplatnim stanicama od 1 juna, dodaje se, biće pojačano dežurstvo radnika obezbedjenja Javnog preduzeća Putevi Srbije i prisustvo saobraćajne policije.

Napominje se da su na ulasku na autoput ispred svake naplatne stanice vidno postavljeni saobraćajni znaci koji označavaju uključenje na autoput koji se plaća, tako da vozači imaju izbor da li će koristiti taj autoput ili neki od magistralnih puteva za čije korišćenje se ne plaća naknada.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.