fbpx

Soundtrack filma "Sumrak"

Američkom rok bendu Paramore i Periju Ferelu, frontmenu grupe Jane’s Addiction, koji su odavno obezbedili svoje pozicije među fanovima, priključili su se i drugi izvođači na soundtrack-u za film "Sumrak" (Twilight) koji je objavljen 4. novembra, uoči svetske premijere ovog filmskog ostvarenja zakazane za 21. novembar.

Tako, muziku iz filma potpisuju mnogobrojni američki i engleski rok i elektro-bendovi, popur Muse, Linkin Park, Collective Soul, The Black Ghosts, Iron&Wine, MuteMath, Blue Fondation...

Na saundtreku će se naći i numere engleskog glumca, modela i muzičara Roberta Petinsona, kao i američkog kompozitora Kartera Barvela. 

Saundtrek čini 12 numera i to sledećih: 

Muse - "Supermassive Black Hole"
Paramore - "Decode"
The Black Ghosts - "Full Moon"
Linkin Park - "Leave Out All the Rest"
MuteMath - "Spotlight" ("Twilight" mix)
Perry Farrell - "Going All the Way (Into the Twilight)"
Collective Soul - "Tremble for My Beloved"
Paramore - "I Caught Myself "
Blue Foundation - "Eyes on Fire"
Rob Pattinson - "Never Think"
Iron & Wine - "Flightless Bird, American Mouth"
Carter Burwell - "Bella's Lullaby" 

O "Sumraku"

Film “Sumrak” zasnovan je na istoimenom romanu Stefani Mejer, a reditelj filma je Ketrin Hardvik (Thirteen, The Nativity Story). Kristin Stujart tumači lik tinejdžerke koja se zaljubljuje u vampira, koga igra Robert Petison.

A sinopsis kaže sledeće: Bela Svon je oduvek bila nekako drugačija i nikada nije marila da se uklopi sa trendi devojkama u gimnaziji "Feniks". Kada se njena majka ponovo uda i pošalje Belu da živi sa njenim ocem u malom kišnom gradu Forks u državi Vašington, ona ne očekuje promenu. Ali, ona tamo upoznaje misterioznog i očaravajuće zanosnog Edvarda Kalena - momka kakvog do sada nije srela. Inteligentan i domišljat, on poznaje njenu dušu. Uskoro, Bela i Edvard se upuštaju u strastvenu i neuobičajenu romansu.

“Sumrak” u domaće bioskope stiže u januaru 2009. godine.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.