Najnoviji hit: Trepavice od životinjskog krzna!

Ako ste mislili da se životinje ubijaju samo zbog krzna, varate se. Proizvođači trepavica tvrde da se ono češlja i ručno skuplja i od njega se prave neverovatne trepavice.

Ovakva neobična (ili bizarna) otkrića namenjena ulepšavanju občno prvo budu na raspolaganju svetski poznatim zvezdama koje bi učinile sve za svoj lepši i mlađi izgled. Tako je najnoviji modni hit postala ugradnja trepavica od životinjskog krzna koju su među prvima isprobale Dženifer Lopez, Kim Kardašijan i Hajdi Klum, tvrde britanski vlasnici salona ljepote.

Veštačke trepavice se prave od krzna pet različitih životinja, a pre su koštale nešto više od 6000 evra, dok se sada zbog velike potražnje mogu nadograditi i za 200 evra u roku od samo dva sata, prenosi sajt "24sata.hr" pisanje britanskog lista "Daily Mail". Iako su sintetičke trepavice bolje za uvijanje, trepavice od krzna su apsolutni hit jer deluju prirodnije, tvrde stručnjaci.

"Životinje se ne ubijaju za proizvodnju trepavica, već se krzno češlja i ručno skuplja", kaže Dženet Vins iz britanskog salona za trepavice Designer Lashes London koji prodaje trepavice od 100 procentnog sibirskog krzna.

Zbog činjenice da se rade od životinjskog krzna, ovaj modni hit naišao je na negodovanje organizacija za zaštitu životinja.

Pogledajte još