Žene imaju više afera od muškaraca, i u njima traže ljubav

0

Muškarci i žene različito gledaju na svoje ljubavnike – one se najčešće u njih zaljubljuju, a oni žele samo seks. Ni jedno od njih ne namerava napustiti partnera.

Žene su promiskuitetnije nego muškarci po pitanju preljuba, otkrila je britanska studija o prevarama za 2012. godinu na 4000 ljudi.

Pripadnice lepšeg pola u proseku imaju 2,3 ljubavnika, dok muškarci imaju 1,8 ljubavnica, piše 24sata.hr.

Žene u vanbračnim vezama traže ljubav, emocionalnu ispunjenost, romantiku i način da podignu svoje samopouzdanje, a muškarci žele seksualno uzbuđenje i izlaz iz monotonog braka, ali i da nahrane ego.

Takođe, one se za razliku od muškaraca češće zaljube u svog ljubavnika i prve se upuštaju u vanbračne veze. Žene se u preljubu upuštaju pet, a muškarci šest godina nakon sklapanja braka. Osim toga, žene se ranije upuštaju u preljubu, najčešće s 37. godina, a muškarci pet godina kasnije, s 42 godine.

Oba se pola slažu da je monogamija neprirodno stanje, a 76 posto žena i 67 posto muškaraca tvrdi da i dalje voli bračnog partnera. Oko 80 posto preljubnika namerava da ostane u braku, ali 40 posto žena i 30 posto muškaraca zatražilo je razvod u slučaju da saznaju da ih partner ili partnerka vara.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.