Sajam poljoprivrede posetilo 270.000 ljudi

NOVI SAD, 18. maja 2012. (Beta) - Medjunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu posetilo je 270.000 ljudi, a tokom sedam sajamskih dana prodato je više od 500 poljoprivrednih mašina i traktora, saopštili su u petak predstavnici Novosadskog sajma.

Direktor kompanije "Agropanonka MTZ Finke" Dragoljub Švonja rekao je na završnoj konferenciji za novinare da su članovi Asocijacije uvoznika poljoprivredne mehanizacije izuzetno zadovoljni ovogodišnjim nastupom na sajmu.

Švonja je ocenio da je ovo do sada bio najuspešniji sajam za 16 članica Asocijacije, a dobroj prodaji traktora i mašina umnogome su doprinele i podsticajne mere Ministarstva poljoprivrede Srbije.

"Agropanonka je ugovorila mnogo poslova i tokom sajma je prodala oko 150 traktora proizvodjača Belarus i Mahindra, što je najviše do sada", rekao je Švonja.

Generalni direktor Novosadskog sajma Goran Vasić rekao je da je broj posetilaca za 10 odsto manji nego prošle godine, najviše zbog kišnog vremena koje je pratilo ovogodišnju manifestaciju.

Prema njegovim rečima, ankete su pokazale da je prosečno svaki drugi ovogodišnji posetilac proveo oko pet sati na sajmu, a gosti su se najviše interesovali za izložbu hrane i poljoprivredne mehanizacije.

Pogledajte još