Noć muzeja u Beogradu i drugim gradovima Srbije

BEOGRAD, 19. maja 2012. (Beta) - Manifestacija "Noć muzeja" počeće večeras u 18.00 sati, a više od 100 programa biće organizovano na 67 mesta u Beogradu.

Posetiocima beogradskih muzeja biće predstavljeni lični predmeti Nikole Tesle koje je naučnik koristio u poslednjoj deceniji života, izložba o Beogradu '30.tih u Narodnoj biblioteci Srbije, a Muzej Srpskog lekarskog društva prikazaće načine lečenja u Srbiji kroz vekove.

U Galeriji Narodne banke Srbije autor izložbe o brodovima u boci pokazaće kako se jedrenjaci ubacuju u flaše različitih veličina, a u Manakovoj kući biće izloženi rodoslovi izradjeni tokom prethodnih 10 vekova u Srbiji.

Arhiv Jugoslavije predstaviće izložbu fotografija koja prikazuje omladinske radne akcije u periodu njihove najveće popularnosti, a Železnički muzej izložiće makete putnih, teretnih i superbrzih vozova.

Muzej vazduhoplovstva pokazaće makete minijaturnih helikoptera, aviona i jedrilica, a u Muzeju nauke i tehnike biće predstavljeni počeci elektrifikacije Srbije.

U Muzeju istorije Jugoslavije u 18.00 sati biće otvorena izložba najznačajnijih arhitektonskih projekata i velikih urbanističkih planova koji su obeležili razdoblje jugoslovenskog socijalističkog društva.

Pogledajte još