Niš ekspres najbolji na festivalu Joakim Vujić

0

PIROT, 19. maja 2012. (Beta) – Predstava "Niš ekspres" Narodnog pozorišta iz Niša dobila je, odlukom stručnog žirija, nagradu za najbolju predstavu na 48. Fesivalu profesionalnih pozorišta Srbije "Joakim Vujić" u Pirotu koji se završava večeras uručivanjem nagrada.

PIROT, 19. maja 2012. (Beta) – Predstava “Niš ekspres” Narodnog pozorišta iz Niša dobila je, odlukom stručnog žirija, nagradu za najbolju predstavu na 48. Fesivalu profesionalnih pozorišta Srbije “Joakim Vujić” u Pirotu koji se završava večeras uručivanjem nagrada.

Nagrada za režiju pripala je Kokanu Mladenoviću za predstavu “Iza rešetaka” Kruševačkog pozorišta.

Nagrada za scenografiju dodeljena je Nikiti Milivojeviću za predstavu “Djavolijada” Šabačkog pozorišta, dok je nagrada za kostim pripala Jeleni Stokući za predstavu “Djavolijada” Šabačkog pozorišta.

Stručni žiri je dodelio nagradu za originalnu muziku Dragoslavu Tanaskoviću za predstavu “Noć u kafani Titanik”, u izvodjenju glumaca Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca.

Dodeljene su i četiri glumačke nagrade. One su pripale Bojanu Veljoviću, za ulogu upravnika zatvora u predstavi “Iza rešetaka” Kruševačkog pozorišta i Maji Vukojević Cvetković za ulogu Hasanaginice u predstavi “Niš ekspres” Narodnog pozorišta Niš.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.