RIK traži od tužioca informacije o spornom džaku

"Molimo vas da Republičkoj izbornoj komisiji dostavite pisanu informaciju o dosadašnjem toku i rezultatima istrage koju je pokrenulo Republičko javno tužilaštvo u vezi sa izbornim materijalom sa biračkog broj 57 u Pančevu, kao i o eventualnim drugim saznanjima koja se odnose na izborni materijal sa izbora održanih 6. maja", kaže se u zahtevu RIK-a upućenom tužiocu.

RIK je na sednici u subotu odbacio zahtev Srpske napredne stranke za ponovno prebrojavanje glasova sa izbora održanih 6. maja navodeći da je on "potpuno neosnovan".

Sekretar ROK-a i Skupštine Srbije Veljko Odalović rekao je na sednici da sporni džak sa glasačkim listićima sa biračkog mesta 57 u Pančevu nikada nije dostavljen RIK-u, kako je to po zakonu trebalo da bude uradjeno.

"Ne zna se ko je i kako došao u posed tog materijala", rekao je Odalović i dodao da to treba da utvrde policija i tužilaštvo.

Odalović je podsetio i da RIK nije imao nikakav prigovor sa biračkog mesta 57 u Pančevu tokom izbora 6. maja i da su sa njega evidentirani rezultati glasanja.

Pogledajte još