Muzika za kraljeve i kraljice na Kolarcu

0

Humanitarni koncert pod nazivom "Muzika za kraljeve i kraljice" biće održan u sredu 23. maja u Kolarčevoj zadužbini, a prihod od prodatih ulaznica namenjen je Odseku za slepe i slabovide Muzičke škole "Kosta Manojlović" u Zemunu.

Koncert će biti održan u čast Dijamantskog jubileja, 60 godina vladavine britanske kraljice Elizabete II, a nastupiće hor Internešnel Belgrejd Singers (International Belgrade Singers) i solisti, pod vodjstvom dirigenta Beti An German.

Na programu su muzička dela britanskih kompozitora različitih stilova, nastala od epohe Tjudora do danas, a izmedju ostalog biće izvedene kompozicije Elgara, Vilbija, Farmera, Persela, Britna i Perija.

Hor Internešnel Belgrejd Singers osnovali su pevači entuzijasti, predstavnici inostrane zajednice u Beogradu, uglavnom diplomate, ali i domaći muzički umetnici.

Članovi hora nastoje da upoznaju beogradsku publiku sa muzikom različitih zemalja i da tako doprinesu društvenoj zajednici i okruženju u kome trenutno žive.

Koncert počinje u sredu 23. maja u 20.00 sati, a taj nastup organizovali su ambasada Kanade u Srbiji i Zadužbina Ilije M. Kolarca. Karte se mogu kupiti na blagajni Kolarca.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.