I Vojvodina i Jagodina u Evropi

BEOGRAD, 20. maja 2012. (Beta) - Fudbaleri Vojvodine i Jagodine su u nedelju pobedama u poslednjem kolu Super lige Srbije za ovu sezonu došli su do plasmana u kvalifikacije za Ligu Evropa.

Jagodina je na svom terenu savladala Novi Pazar sa 1:0, golom Saše Marjanovića u 24. minutu, dok je Vojvodina u Novom Sadu golom Abubakara Oumarua u četvrtom minutu sudijske nadoknade meča pobedila Crvenu zvezdu sa 2:1.

Beogradjani su prethodno poveli golom Luke Milunovića u 12. minutu, posle udarca glavom, a tri minuta kasnije izjednačio je Stefan Apija snažnim volej udarcem sa oko 22 metra.

Uoči 30. kola Vojvodina je bila treća na tabeli, a Jagodina četvrta. Šansu za izlazak na medjunarodnu scenu imali su još petoplasirana Sloboda i šestoplasirani Radnički 1923.

Užičani su pobedili OFK Beograd u gostima sa 1:0, dok su Kragujevčani izgubili od Rada u Beogradu sa 2:1.

U ostalim mečevima 30. kola šampion Partizan je u Beogradu pobedio poslednjeplasirani Metalac sa 1:0, Spartak je u Subotici sa 2:1 bio bolji od Borca iz Čačka, Hajduk je na svom terenu sa 3:1 pobedio Smederevo, a Javor u Ivanjici BSK Borču sa 2:0.

Partizan će kao šampion naredne sezone igrati u kvalifikacijama za Ligu Evropa, Zvezda, Vojvodina i Jagodina idu u kvalifikacije za Ligu Evropa, dok su iz lige ispali Borac i Metalac.

Pogledajte još