Tomislav Nikolić novi predsednik Srbije

Predsednički kandidat koalicije "Pokrenimo Srbiju" Tomislav Nikolić osvojio je 50,21 odsto glasova, a kandidat koalicije "Izbor za bolji život" Boris Tadić 46,77 odsto glasova na predsedničkim izborima, saopštila je večeras Republička izborna komisija posle obrađenih 52,51 odsto biračkih mesta.

RIK je saopštio da je, prema tim podacima, na predsedničke izbore izašlo 46,87 odsto birača.

Nevažećih listića bilo je 3,02 odsto.

CESID: Nikolić pobednik bez dileme

CESID je večeras saopsštio da je kandidat Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić "bez dileme" pobednik izbora za predsednika Srbije jer je prema konačnoj proceni osvojio 49,8 odsto glasova, a kandidat Demokratske stranke Boris Tadić 47 odsto glasova.

"Glasalo je 46,3 odsto upisanih birača što je najmanji odziv na bilo kojim izborima od 2004. godine", rekao je direktor CESID-a Marko Blagojević na konferenciji za novinare.

Blagojević je naveo da je, prema obrađenom kompletnom uzorku, Nikolić u Beogradu osvojio 48,9 odsto glasova, a Tadić 47,4 odsto, dok je u centralnoj Srbiji za Nikolića glasalo 53,2 odsto, a za Tadića 44 odsto birača izašlih na glasanje.

Srpska napredna stranka prva je proglasila pobedu Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima u Srbiji.

"Srbija je večeras dobila novog predsednika - Tomislava Nikolića", rekao je zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare.

Vučić je rekao da je prednost Nikolića 1,5 odsto na osnovu 100 odsto obrađenog uzorka.

Pristalice Srpske napredne stranke i partija koje su u koaliciji "Pokrenimo Srbiju", slave večeras na ulicama Beograda i drugih gradova Srbije pobedu Tomislava Nikolića na današnjim predsedničkim izborima.

Tadić čestitao Nikoliću

Kandidat Demokratske stranke za predsednika Srbije Boris Tadić čestitao je večeras pobedu na predsedničkim izborima kandidatu Srpske napredne stranke Tomislavu Nikoliću.

"Čestitam gospodinu Nikolichu fer i zasluženu pobedu, i želim mu sreću u obavljanju te teške dužnosti", rekao je Tadić na konferenciji za novinare u sedištu Demokratske stranke u Beogradu.

Tadić je ukazao da on "sigurno neće biti novi premijer Srbije", i da neće učestvovati u kohabitaciji.

On je kazao da nije razočaran što je izgubio jer je to uvek bila mogućnost.

Pogledajte još