Srbija se vraća staroj politici

PRIŠTINA, 21. maj 2012. (Beta) U Srbiji se dogodio politički zemljotres i ona se vraća staroj politici, glavne su ocene prištinskih medija u ponedeljak povodom predsedničkih izbora na kojima je pobedio Tomislav Nikolić.

Dnevnik "Koha ditore" piše da se u Srbiji dogodio politički zemljotres i u podnaslovu prenosi deo izjave Nikolića da Srbija neće napustiti evropski put, kao i da želi da odbrani "naš narod na Kosovu i Metohiji".

Dnevnik takodje ističe izjave Nikolića u predizbornoj kampanji da ukoliko dodje na vlast, neće priznati sporazume koji su postignuti izmedju Kosova i Srbije u okviru pregovora o tehničkim pitanjima.

U uvodniku, taj dnevnik ističe da treba sačekati i videti hoće li Nikolić održati obećanje da neće priznati sporazume koje je Beograd postigao sa Prištinom.

"On (Nikolić) će pokušati da razgovore sa tahničkog nivoa podigne na politički. I tu je šansa Kosova. Jer centri odlučivanja znaju njegovu nacionalističku prošlost i insistiraće da se ostvari sve što je dogovoreno", piše list.

"Zeri" navodi i da je izbor Nikolića šansa za Kosovo posebno kada se shvati da nije Beograd mesto gde se stvara politika o Kosovu već da je to Priština, koja odlučuje o usopostavljanju dijaloga i uredjivanju odnosa na svojoj teritoriji.

Pogledajte još