Video-nadzor u novobeogradskim školama

BEOGRAD, 17. novembar 2008. (FoNet) - U sve novobeogradske škole u sledećih nekoliko nedelja biće uveden video- nadzor, najavio je danas predsednik opštine Nenad Milenković.

Na sastanku koji je održan sa direktorima osnovnih i srednjih škola,Milnković je rekao da su pravne procedure završene i da je potpisan ugovor sa izvođačem radova, tako da će uvođenje video-nadzora početi sledećih dana.

Ovo je prvi korak, jer planiramo da u sledećem periodu sistem video-nadzora centralizujemo i povežemo sa policijskom stanicom ćime će bezbednost dece biti podignuta na jedan viši nivo, rekao je on.

Ceo sistem video -amera biće uveden u 15 osnovnih i četiri srednje škole. U prethodnom periodu Opština je već obezbedila video-nadzor u tri škole, tako da će sada sve škole na teritoriji opštine biti pokrivene video-kamerama, naglasio je on.

Prema rečima Vladimira Kukoleča, direktora firme "Solitis", koja je u proceduri javne nabavke odabrana za izvođača radova u škole će biti uvedene digitalne kamere najboljih svetskih proizvođača. Sistem video-nadzora je takav da omogućava proširenje i uvođenje novih bezbednosnih mera.

Svaka škola imaće deset ili više kamera koje će snimati šta se dešava u dvorištu, hodnicima, i na posebno ugroženim mestima,rekao je on.

Pogledajte još