Marjanović u polufinala kvalifikacija

“Marko Marjanović je plasmanom u polufinale ispunio dosadašnji cilj. Od 22 skifaša našao se među 12 najboljih ali pravi izazov tek sledi u sutrašnjem polufinalu”, kazao je trener reprezentacije Srbije Nebojša Ilić.

Osim Marjanović za nastup u Londonu sutra će se boriti i Iva Obradović i laki četverac bez kormilara a Ilić je ocenio da se u utorak mogu očekivati nove 'vize' za OI.

“Laki četverac će sutra imati priliku da nam donese još jednu olimpijsku 'vizu'. Po svemu prikazanom u Lucernu smatram da će za prva dva mesta koja vode u London, pored nas, ravnopravno konkurisati i posade Holandije, SAD, Novog Zelanda i Republike Irske”, kazao je Ilić.

On je dodao i da Obradovićeva u skifu ima dobre šanse da se izbori za nastup na OI, ali da pre toga mora da bude skoncentrisana na trku polufinala.

“Ivu Obradović očekuje još jedan stepenik do finala. U Lucernu je u krugu najvećih favorita za London uz skifasice Australije, Francuske, Novog Zelanda i Danske. Ipak, da bi se uopšte borila za olimpijsku 'vizu' mora prvo maksimalno skoncentrisano da izvesla sutrašnje polufinale”, kazao je selektor Srbije.

Takmičenje u Lucernu danas je bilo prekinuto na više od sat vremena zbog oluje koja je zahvatila taj deo alpske zemlje.

Beta

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.