Sijena kaže: Zeleni odsjaj kose ukloniće kečap

Nakon što je obojila kosu kanom da iz svoje stanardne plave pređe u brinete, Sijena Miler je bila očajna. Poslušala je savet iskusnih frizera i pribegla starom kućnom triku: stavljala je na kosu, kečap, da bi se rešila zelenog odsjaja.

Kečep zaista može pomoći plavušama da se reše zelenih nijansi jer njegov crveni pigment deluje kao neutralizator a prirodna kiselina ukljanja minerale iz vlasi koji su izazvali tu reakciju .Kečap se nanosi kao maska koja se ispira, nakon svakog pranja sve dok se ne postigne željena nijansa.

Sok od grejpa raspetljava zamršenu kosu.

Kako bi se kosa raspetljala potreban je proizvod sa niskim PH, kaže Jason Cocking, frizer i direktor slavnog londonskog salona Lisa Shepherd. Ostavite ga na kosi 15-ak minuta, zatim isprati I očešljati se češljem sa širokim zupcima.

Majonez sa sjaj

On sadrži protein koji će podariti sjaj suvoj i oštećenoj kosi.Nakon maske od majoneza kosu treba dobro oprati šamponom, da ne bi bila masna.

Morska so protiv peruti

Kao i sva druga i koža glave zahteva piling. Morsku so možete koristiti samo kod suve peruti, tako što će te je utrljavati u vlažno teme, krupnu morsku so. Nakon 20 minuta, isprati teme šamponom i toplom vodom.

Maslinovo ulje za ispucale vrhove

Pre nanošenja ulja na kosu ugrejte ga prstima, pa ga nanesite od sredine kose prema vrhovima,ali nikako na koren jer se on sam po sebi brže izmasti. Nakon 20 minuta temeljno isprati šamponom.

Slana voda za kovrdžavu kosu

Praznu bocu od 250 ml sa raspršivačem, napunite vodom u koju ste stavili jednu kašiku soli. Porskajte po vrhovima kose. Potom rukama izgužvajte vrhove I dobićete pravi morski "look"

Fleke od farbe skinite pastom za zube

Farbala si se kod kuće i na čelu ti je ostalo nekoliko tragova. Stavi na prst zubnu pastu pa izmasiraj fleku.

Pogledajte još