Frislendkampina odustala od Imleka

BEOGRAD, 22. maja 2012. (Beta) - Holandska kompanija Rojal Frislandkampina (Royal FrieslandCampina) saopštila je u utorak da je odustala od kupovine beogradskog Imleka i Mlekare Subotica, u vlasništvu Denjub fuds grupe (Danube Foods Group).

Kompanije su u odvojenim saopštenjima navele da nisu uspele da postignu dogovor o uslovima prezimanja mlekara i da su okončale pregovore.

Holandski proizvodjač mleka Rojal Frislandkampina i Denjub fuds grupa potpisali su 2. februara ove godine memorandum o razumevanju o preuzimanju dve mlekare u Srbiji, a Komisija za zaštitu konkurencije Srbije odobrila je preuzimanje krajem aprila.

Denjub fuds grupa saopštila je da kao vlasnik Imleka, Mlekare Subotica, Bambi Banata i fabrike mineralne vode "Knjaz Miloš" razmatra mogućnost dalje konsolidacije industrija hrane i pića sa Imlekom kao nosiocem integracije.

Grupom Denjub fuds upravlja investicioni fond Salford.

Rojal Frislendkampina je u saopštenju navela da će nastaviti potragu za prilikama koje će joj pomoći da realizuje poslovnu strategiju do 2020. godine, čiji je cilj održivi razvoj.

Frislandkampina u regionu posluje na području Madjarske, Rumunije i Grčke.

Pogledajte još