Kako su nastali tajkuni?

Vreme je da na ovoj svakodnevnoj rasprodaji grešnih misli čujete istinu.

Evo kako su nastali tajkuni…

Priča kaže da je, svojevremeno jedan od najgorih đaka u školi, slučajno sreo svog bivšeg profesora matematike na ulici i tom prilikom je pokušao da mu objasni kako je uspeo da se enormno obogati za kratko vreme. „Vidite, profesore, ja kupujem neke šrafove za dinar, a prodajem ih za četiri dinara i od ta tri procenta baš lepo živim!“

Dakle, sada je sve jasno: niko nije računao na one koji nisu znali da računaju – tako su nastali tajkuni.

Jedna druga priča objašnjava zašto ih niko od političara ne progoni.

Naime, nekada su današnji političari bili školarci. Kada bi imali problema sa negativnim brojevima, molili su svoje očeve, inače vršnjake onog “šraf-bogataša” iz prethodne priče, da im pomognu. A oni bi svojim sinovima i kćerima ovako objašnjavali:

Pazi ovako - imaš jedan autobus i u njemu 5 ljudi. Na stanici izađe njih 7. Znači da na sledećoj stanici u autobus treba da uđu još 2 putnika da bi autobus bio prazan!

I ovo je sada jasno: kada se današnjim političarima pomene bilo šta negativno, oni to gledaju kao prazan autobus – znači, nemaju koga da gone.

Živimo, ovako kako živimo, jer su oni koji su nešto znali gubili vreme na onima kojima u stvari nije bilo pomoći, a za to vreme oni koji nisu imali pojma uspešno su to preneli svojoj deci.

Dača Kocjan

Pogledajte još