Palma: Ispunio sam obećanje

U sportu je veoma teško to reći pre početka sezone jer u našoj ligi može svako svakog da pobedi. Bilo je teško, trebalo je podneti poraze i ne uobraziti se zbog pobeda. Prvih sedam kola smo imali loš rezultat, ali smo rešili da idemo do kraja”, rekao je Marković na prijemu za fudbalere i rukovodstvo kluba u Skupštini grada Jagodine.

Marković je kazao da je 2005. godine rešio sa svojim saradnicima da Jagodina postane sportski centar.

“Moja sportska teza je – važno je učestvovati i pobediti. Moja I želja mojih saradnika se ispunila. Ovu sezonu smo završili na četvrtom mestu i Jagodina ide u Evropu”, kazao je Marković.

On je istakao da je važno da Jagodina bude na listi velikih svetskih fudbalskih klubova.

Kada su u pitanju finansije, Marković je rekao da je FK Jagodina jedini klub koga kompletno finansira grad.

“Obezbedili smo sponzore i donatore što nije lako u konkurenciji klubova sa tradicijom. Sve što je grad potrošio na FK Jagodina nije bilo uzaludno jer smo postigli visoki rezultat”, rekao je Marković.

Marković je dodao da će se sva dugovanja prema igračima isplatiti do početka takmičarske sezone.

On je istakao i da se svi ostali sportovi u gradu finansiraju iz budžeta grada, kao i da Jagodina u prvoj ligi ima i ženski rukomet, kao i žensku i mušku košarku.

“Stadion smo napravili od sopstvenih sredstava, ništa nismo dobili od države. Ostalo je da napravimo reflektore za koje smo raspisali tender. Nadam se da ćemo za treće kolo u Evropi imati reflektore. Naše ambicije su da uđemo u ligu, ali uspeh je i što smo postal deo evropske fudbalske porodice”, rekao je Marković.

Gradonačelnik Jagodine je pozvao fudbalere da ostanu da žive u ovom gradu i dodao da će pomoći pri zaposlenju njihovih žena.

Marković je rekao da će, kao nagradu za postignuti uspeh, fudbaleri dobiti sedmodnevno letovanje sa suprugama ili devojkama u hotelu sa pet zvezdica blizu letovališta Paralija i grada Katerini u Grčkoj.

Prvi čovek Jagodine je ispričao anegdotu kako mu je na jednom skupu, pre mesec dana u Beogradu predsednik Evropske fudbalske unije Mišel Platini rekao da se kladio na Jagodinu i izgubio.

“Kada smo igrali sa Vojvodinom, Platini me je pitao šta da radim, a ja sam mu rekao da se kladi na Jagodinu, a ako ne dobije tada dobiće neki drugi put”, kazao je Marković.

Fudbaleri Jagodine poklonili su gradonačelniku fudbalsku loptu sa potpisima igrača.

Jagodina je u poslednjem kolu Super lige Srbije 20. maja pobedom protiv Novog Pazara osvojila četvrto mesto na tabeli koje vodi u prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evropa.

Beta

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.