Omiljeni citati: Završi film u velikom stilu!

Prohujalo sa vihorom
Otićiću kući i smisliću način da ga vratim. Konačno, sutra je novi dan – kaže na kraju ovog kultnog filma Skarlet O'Hara misleći na svog Reta Batlera koji svoju veliku završnicu daje citiranom rečenicom “iskreno, draga, nije me briga”.

Kazablanka
Lui, mislim da je ovo je početak jednog divnog prijateljstva – kaže Rik i završava antologijski film prepun čuvenih citata.

King Kong
Oh, ne! To nisu bili avioni. To je lepotica ubila zver – poslednja je rečenica nakon poznate scene Kongovog pada sa Empajer Stejt Bildinga.

Bulevar sumraka
Vidiš, ovo je moj život. I uvek će biti! Ne postoji ništa drugo, samo mi, i kamere, i svi ti divni ljudi tamo, u mraku. U redu, gospodine De Mil, spremna sam za krupan plan – kaže Glorija Svanson u ulozi propale glumice Norme Dezmont.

Neki to vole vruće
Pa, niko nije savršen.
Svi ovo izgovaramo, stalno, ali treba znati da je ovo ipak čuvena rečenica sa kraja jedne divne komedije.

POGLEDAJ: Poslednja scena iz filma “Neki to vole vruće”

Ljubavna priča
Ljubav je kada ne moraš nikada da kažeš da ti je žao.
Ali Mekgro i Rajan O'Nil su razmenili bezbroj dijaloga nabijenih različitim, intenzivnim emocijama, ali ovaj citat je ostao zauvek.

Paklena pomorandža

Izlečen sam, nego šta.
Stenli Kjubrik je bio genije, a ovaj film je baš takav. Ovo je rečenica sa kraja filma, ali znamo i sve ostale napamet.Pivijeva velika avantura

Idemo? Zar ne želiš da vidiš kraj filma?
Ne moram da ga vidim, Doti. Živeo sam ga.
Prvi film Tima Bartona koji je prikazan u bioskopima i već kraj koji se do danas citira. S posebnim autorima to tako biva…

Plavi somot
Čudan je ovo svet, zar ne?
Kultni film Dejvida Linča koji do danas ima pravu vojsku fanova. Čudan je Linč, čudni smo i mi koji ga volimo, a… pa čudan je i ovaj svet. Istina.

POGLEDAJ: Poslednja scena iz filma “Plavi somot”

Povaratak u budućnost
Putevi? Tamo gde mi idemo nisu nam potrebni putevi – kaže Dok svojim miljenicima Martinu i Dženifer dok se kultni DeLorean sprema na neverovatnu avanturu.

Neka vrsta čudesnog
Izgledaš dobro dok nosiš moju budućnost.
Divan film Džona Hjuza sa Erikom Stolcom i Meri Stjuart Masterson u glavnim ulogama. Ako postoji neko ko ne voli ovaj film… Da li postoji neko takav?!Kad jaganjci utihnu

Zaista bih voleo da možemo duže da ćaskamo, ali stari prijatelj mi dolazi na večeru – kaže dr Hanibal Kanibal Lektor nakon uzbudljive igre mačke i miša sa agenticom Klaris Starling.

Crni labud
Bilo je savršeno.
Da li je film Darena Aronofskog bio savršen? Diskutabilno je… Ali, ima nešto savršeno u ovakvom završetku filma.

POGLEDAJ: Poslednju scenu iz filma “Planina Broukbek”

Biće krvi
Gotov sam.
Danijel Dej Luis je glumčina. Način na koji on iznese svaku ulogu, pa i ovu, je čisto majstorstvo. Nije isto kada dve reči kaže on ili neko drugi.

Planina Broukbek
Džek, kunem se… – još jedna rečenica iz ovog filma od koje vam suze krenu na oči. Sjajan film. Sjajni Džilenhol i Ledžer.

(Hvala sajtu Flavorvire.com na inspiraciji!)