Čaves optimista po pitanju svog reizbora

KARAKAS, 23. maja 2012. (Beta-AP) - Predsednik Venecuele Ugo Čaves predsedavao je sednici vlade koju je prenosila televizija, govoreći više od dva sata i izražavajući optimizam u svoj reizbor na predsedničkim izborima 7. oktobra.

On je tokom sednice u utorak, održane nedelju i po dana pošto se vratio sa tretmana protiv raka na Kubi, rekao da planira da se početkom juna zvanično kandiduje za izbore, kao što pravila i nalažu, i dodao da njegov protivnik, guverenr države Mirande Enrike Kapriljes nije na njegovom nivou.

"Poraz koji će doživeti od nas biće bez presedana. To bi bilo kao kad bi Kasijus Klej (Muhamed Ali) ušao u ring s Navarom ili sa mnom", rekao je Čaves, aludirajući na Ektora Navara, ministra za energetiku u njegovoj vladi.

Predsednik Venecuele se vratio sa Kube 11. maja, posle tretmana protiv raka, navodeći da je njegova poslednja terapija zračenjem bila uspešna.

On nije izneo više detalja o svom zdravlju, ali je naveo da se nada da će uskoro moći da krene u obilazak nekih državnih stanova koje je izgradila njegova vlada.

Čaves, koji krije od koje je vrste raka oboleo, podvrgava se tretmanima protiv te opake bolesti od juna prošle godine, pošto mu je hirurški odstranjen tumor iz karličnog pojasa. Drugi tumor mu je uklonjen operacijom u februaru.

Pogledajte još