Evo gde ćeš na letovanje!

Pored hotela Lone, predstavnici Maistre predstavili su i hotel Monte Mulini, prvi boutique hotel sa 5 zvezdica u Rovinju, kao i ponudu destinacije, s naglaskom na mnogobrojna domaća i međunarodna događanja kojima će Rovinj biti domaćin ove sezone.

Maistra u svom portfelju raspolaže sa 10 visokokvalitetnih hotela, 8 turističkih resorta i 7 kampova smeštenih na prestižnim lokacijama u Rovinju i Vrsaru, dva istarska turistička središta izvanrednih prirodnih i kulturno-istorijskih vrednosti. Ukupni kapacitet portfelja je skoro 34.000 gostiju, što omogućava ostvarenje rezultata koji čine 6% turističkih ostvarenja Hrvatske i više od 15% turističkih ostvarenja Istre.

Od 2005. godine Maistra je u svoj turistički proizvod i destinaciju investirala više od 300 miliona evra, što je ujedno čini najambicioznijim investitorom u turizmu u regionu. Izgrađeni su hoteli sa pet zvezdica Monte Mulini i Lone i podignuti su kvalitet i ponuda ostalih kapaciteta u portfelju, ali i ukupne ponude destinacija Rovinj i Vrsar.

Prošle godine je u Rovinju zabeležen rast u broju noćenja i dolazaka srpskih gostiju od 11 odsto u odnosu na 2010. godinu, odnosno Rovinj je posetilo više od 4.500 gostiju iz Srbije. U objektima Maistre srpski gosti ostvarili su gotovo 8.500 noćenja od kojih je u dizajn hotelu Lone, od jula do decembra, realizovano gotovo 8 odsto.

„Nakon otvaranja hotela Monte Mulini pre dve godine, 2011. godinu je, kao novu važnu prekretnicu u razvoju Rovinja i Maistre, obeležilo otvaranje hotela Lone. Lone je po mnogočemu poseban, međutim ono šta želimo da izdvojimo i na šta smo posebno ponosni jeste činjenica da je ovaj hotel prvi u regionu postao član Design hotels AG, i nosi potpis mladih domaćih arhitekata, umetnika, vizuelnih i industrijskih dizajnera. Na taj način smo stvorili autohtoni, ali istovremeno i moderni turistički proizvod“, izjavili su iz Maistre.

Hotel Lone – prvi dizajn hotel u regionu
Hotel Lone je design hotel sa pet zvezdica smešten na jedinstvenoj lokaciji u neposrednoj blizini mora, okružen stogodišnjom mediteranskom park-šumom ''Zlatni rt'', tek nekoliko minuta šetnje do samog centra Rovinja. Zajedno sa hotelom Monte Mulini, Eden i Park, Lone čini deo ekskluzivne zone Cap Aureo.

Hotel raspolaže sa 248 prostranih i moderno uređenih smeštajnih jedinica s pogledom na more i park šumu, a gostima su na raspolaganju i dva fine dining restorana, Sea Food bar, dečji klub, barovi, night club, velnes i spa centar koji se prostire na 1.700 kvadratnih metara i 10 višenamenskih dvorana od kojih je najveća kapaciteta 650 mesta. U izgradnju hotela uloženo je 45 miliona evra, što ga čini jednom od najvećih grinfild investicija u hrvatskom turizmu u poslednjih nekoliko godina. Hotel je otvoren 24. juna 2011. godine.

U 2009. godini, još kao projekat, Lone je postao prvi hrvatski hotel član Design hotels AG, internacionalnog lifestyle brenda koji je poslednjih 15 godina sinonim za kvalitet u hotelskoj arhitekturi i dizajnu i balansu funkcionalnosti i odlične usluge. Članstvom u ovom konzorcijumu, Lone je postao deo kolekcije koja broji projekte arhitekata i dizajnera poput Philippea Starcka ili Jeana Nouvela, kao i hotele Missonija, Armanija, Bvlgarija. Danas Design Hotels ima 190 članova hotela u 40 država celog sveta.

Pogledajte još