Izborna noć inspiracija za Otvorena vrata

Vest, koja je oduševila mnogobrojne obožavaoce čuvene serije, Biljana je obelodanila posle izborne noći u kojoj je proglašen predsednik Srbije.

- Srbija živi inspirativno vreme već decenijama, veoma često to nije dobro za život, ali je za ovakvu vrstu umetnosti kao izmišljeno. Ta podivljala tranzicija i svi šokovi koje ona sa sobom nosi, mogu biti predmet očajavanja, ali i sprdnje i satire. Pisac nad našim životima može da uhvati i da plače, a može i da se razgoropadi, pa da se svemu dobro i lekovito smeje. Mislim da nam inspiracija neće nedostajati - kaže za „Blic“ Biljana Srbljanović, koja očekuje da svi glavni glumci učestvuju u nastavku popularnog serijala.

(old_image)

Nema "Otvorenih vrata" bez Vesne Trivalić

Spisateljica je najavila da s pisanjem počinje odmah i očekuje da će ansambl biti kompletan.

- Svi su i dalje tu osim, nažalost, divne Olivere Marković. Osim glumaca, izuzetno su važni i mnogi drugi saradnici, od umetnika Mrđana Bajića, koji je pravio „umetnost“ Katarine Anđelić, do svih ostalih ljudi koji su dali svoj pečat seriji. Ona je jednostavno bila drugačija od svega što je do tada postojalo u domaćem igranom programu i vizuelno i stilski i bez toga nije moguće napraviti pravi nastavak. Ipak, najvažnije je da imamo te divne glumce ponovo na okupu jer nema "Otvorenih vrata" bez Vesne Trivalić, koja ovoj zemlji predugo nedostaje.

Pošto se informacija o novim „Otvorenim vratima“ pojavila u javnosti u izbornoj noći mnogi su povezali da je jedno uzrokovalo drugo.

- Neobičnim sticajem okolnosti, odluka je pala baš u izbornoj noći, sastanak na kojem je trebalo da razgovaramo bio je dogovoren mnogo ranije baš za taj dan, a onda su nas vesti koje nismo sa radošću primili nekako ubrzale. Prosto smo odlučili da pokušamo ponovo da najbolje radimo ono što najbolje znamo i da svu tu energiju uložimo u nešto dobro, pozitivno i kreativno - priča Biljana za "Blic".

A o kakvim će temama pisati u nastavku serijala Biljana kaže.
- Građanska porodica je u svojoj osnovi uvek ista, vremena se menjaju, pobednici se nižu, a građanin ostaje poražen, na margini, istisnut iz glavnih tokova, gubitnik na mnogim poljima. Tako nam je u životu, tako nam je i u igranom programu. Time će se baviti i nastavak „Otvorenih vrata“ - zaključuje Biljana Srbljanović.

Pogledajte još