Dadilja tužila Šeron Stoun za mobing

0

Dadilja koja je radila za američku glumicu Šeron Stoun danas je protiv nje podnela tužbu, jer je dobitnica Oskara navodno vređala njeno filipinsko poreklo i dala joj otkaz kada je saznala da je dobijala naknadu za prekovremeni rad.

Prema optužnici, Stoun je Erlindu T. Elemen vređala zbog naglaska, vere i drugih odlika njene kulture tokom poslednjih meseci njenog rada.

Elemen je za Šeron Stoun radila duže od četiri godine i bila unapređena za glavnu dadilju, koja je živela sa porodicom, ali ju je glumica otpustila kada je otkrila da je primala novac za prekovremeni rad.

U tužbi se takođe navodi da je Stoun, koja je nominovana za Oskara za glavnu žensku ulogu u filmu “Kasino” Martina Skorsezea, zabranila Elemen da čita Bibliju u njenoj kući.

Njene računovodje izdavale su isplate zato što je dadilja radila u slobodnim danima i na praznike, ali to glumica nije odobrila, navodi se u optužbi.

Predstavnik Šeron Stoun Pol Bloh rekao je da je Elemen nezadovoljna bivša radnica koja je, nakon što je pre oko 15 meseci dobila otkaz, već pokušala da dobije odštetu po lažnoj osnovi disabiliteta.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.