Prekid štrajka kad se isplate zaostale zarade

BEOGRAD, 24. maja 2012. (Beta) - Zaposleni na TV Avala, koji su pre 20 dana ponovo počeli štrajk zbog neisplaćenih zarada, apelovali su u četvrtak na nadležne da ispitaju pozadinu poslovanja te kuće i upitali Republičku radiodifuznu agenciju (RRA) kako je moguće da TV sa nacionalnom frekvencijom ne emituje sopstveni porogram tri nedelje.

Oni su saopštenju naveli da neće emitovati program do isplate svih zaostalih zarada - stalno zaposlenima se duguju plate od decembra 2011, dok se honorarnim saradnicima duguje od novembra 2011. godinene.

U saopštenju se podseća da su zaposleni 4. maja, posle dva meseca od početka rada i prekida štrajka (22. februara), ponovo obustavili realizaciju "živog" programa i da ni nakon 20 dana od tog datuma nijedna od nadležnih institucija nije reagovala.

"Apelujemo na predstavnike vlasti i nadležne institucije da ispitaju pozadinu poslovanja i kako je moguće da se nekažnjeno radnicima ne isplaćuju zarade u tako velikom vremenskom periodu", piše u saopštenju.

Zaposleni, kako se navodi, postavljaju i pitanje RRA kako je moguće da televizija sa nacionalnom frekvencijom već tri nedelje ne emituje program iz sopstvene produkcije što je u obavezi po elaboratu za koji je dobijena dozvola.

Pogledajte još