Majami u finalu Istoka, sjajni Vejd

Hit će u finalu konferencije igrati sa pobednikom meča Boston-Filadelfija.

Majami je do pobede doveo dvojac Dvejn Vejd-Lebron Džejms, koji su ovim nastupom krunisali sjajnu nedelju i spasili svoj tim eliminacije.

Vejd je postigao 41 poen, a Džejms 28, a ovo je treća uzastopna utakmica u kojoj je ovaj dvojac preuzimao kontrolu i obradovao svoj tim.

Odigrali smo neke dobre utakmice u regularnom delu, ali ne znam da li smo ikad vezali tri ovako dobre u plej-ofu, rekao je Vejd posle meča.

Pre nedelju dana Majami je gubio sa 2:1 u seriji, pošto je ubedljivo izgubio u Indijani 94:75. Pejsersi su imali tada još jednu utakmicu na svom terenu i šansu da steknu veliko vođstvo, ali je tada dvojac iz velike trojke preuzeo kontrolu.

Kris Boš ne igra zbog povrede stomaka, a Džejms i Vejd su pokazali da dvojica košarkaša mogu da dobijaju utakmice.

Džejms je tokom tri utakmice zabeležio 98 poena, 34 skoka i 24 asistencija, dok je Vejd imao učinak od 99 poena, 22 skoka i 11 asistencija.

Najefikasniji u Indijani bio je Dejvid Vest sa 24 poena, a sva petorica startera imala su dvocifren učinak.

Indijana je promašila samo jedan šut od prvih devet, ali je posle procenat pao na 43 odsto. Majami je u poslednje tri utakmice držao Pejserse na ispod 40 poena u drugom poluvremenu, a sinoć je imao manje od 10 izgubljenih lopti, što je najmanje u ovoj seriji.

Beta

Pogledajte još