Povlačenje trupa uskladjeno sa saveznicima

0

KABUL, 25. maj 2012. (Beta-AFP) – Prevremeno povlačenje francuskih trupa obaviće se na "uskladjen" način i u koordinaciji za saveznicima NATO u Avganistanu, izjavio je u petak francuski predsednik Fransoa Oland koji je doputovao u iznenadnu posetu Kabulu.

KABUL, 25. maj 2012. (Beta-AFP) – Prevremeno povlačenje francuskih trupa obaviće se na “uskladjen” način i u koordinaciji za saveznicima NATO u Avganistanu, izjavio je u petak francuski predsednik Fransoa Oland koji je doputovao u iznenadnu posetu Kabulu.

Povlačenje koje je planirano do kraja 2012. sprovodiće se “u dogovoru sa našim saveznicima”, medju kojima američkim predsednikom Barakom Obamom, rekao je Oland obraćajući se francuskim vojnicima u bazi Nidžrab u Kapisi, severo-istočno od Kabula gde je smeštena većina francuskih vojnika.

Francuski predsednik je u petak ujutro doputovao u iznenadnu posetu Kabulu u pratnji ministra odbrane Žan-Iva Drijana i šefa diplomatije Lorana Fabijusa, kao i šefa generalštaba admirala Eduara Gijoa i predsednikovog savetnika za vojna pitanja Benoa Puge.

Iz izvora bliskih Jelisejskoj palati, francuski predsednik je želeo da otputuje u Avganistan kako bi “lično” objasnio francuskim vojnicima zašto želi da ubrza njihov povratak.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.