Ove savete za lepotu niste čuli

Prenosimo vam listu sa savetima časopisa "Allure" o kojima se retko govori, a koji su važni za lep izgled naše kože.

Plastične boce ne štete samo okolini, već i našoj koži

Američki dermatolog Kerin Grosman kaže da se užasava ispijanja vode iz plastičnih boca. Kerin tvrdi da pokreti koje pravimo dok ispijamo vodu uzrokuju nastanak bora oko usana i prevremeno opuštanje mišića na tom području, pa smatra da je puno pametnije kod kuće prokuvati vodu i nositi je u eko boci sa širim otvorom zbog kojeg nećemo stiskati usne pri ispijanju.

Opekotine ne prourokuje samo sunce

Premda smatramo da je sunce jedini izvor toplote koji šteti našoj koži, dermatolozi upozoravaju i na druge izvore toplote. Kažu da je za stanje naše kože opasno i sedenje pored kamina, peći ili grejalice jer to takođe može da oslabi kolagen u našoj koži i da dovede do stvaranja bora.

Svaka hidratantna krema je dobra krema

Iako žene troše ogromne svote novca na razne kozmetičke preparate, stručnjaci upozoravaju da, kad su hidratantne kreme i losioni u pitanju, čak i najjeftinije varijante dobro obavljaju svoj posao. Premda malo luksuznije kreme za hidrataciju imaju u svom sastavu i razne dragocene dodatke, važno je da se koži vrati vlaga, a to bez problema mogu uraditi i jednostavni preparati.

Sunce je svugde

Žene često zaboravljaju da sunce ne šteti koži samo onda kada ga i vidimo. Čak i za za vreme oblačnih dana UV zraci prodiru kroz oblake i dolaze do naše kože, pa je veoma važno da uvek na licu imamo kremu sa zaštitnim faktorom, bez obzira na to da li jurcamo li po gradu ili uživamo na plaži.

Beauty sleep može uzrokovati bore

Američki dermatolozi slažu se s činjenicom da čak i beauty sleep može uzrokovati bore. Navodno se na strani na kojoj najčešće spavamo stvaraju vertikalne bore na licu, pa je pametno spavati na leđima i nabaviti glatke jastučnice od svile ili satena.

Pogledajte još