Ovacije Volodinu i Tangu

BEOGRAD, 25. maja 2012. (Beta) - Beogradska filharmonija i pijanista Aleksej Volodin pod upravom šefa-dirigenta Muhaja Tanga oduševili su u petak uveče publiku u Kolarčevoj zadužbini, a u nedelju i ponedeljak gostuju u Ljubljani i Zagrebu.

Orkestar Beogradske filharmonije nastupio je u punom sastavu, a na programu su bile minijatura "Train Tokata" kineskog kompozitora Juana, Trećim klavirskim koncertom Sergeja Rahmanjinova i Petom simfonijom Petra Čajkovskog.

Koncertima u Beogradu, 27. maja u Ljubljani i 28. maja u Zagrebu, Beogradska filharmonija završiće zajednički regionalni ciklus tri orkestra "Pika-Točka-Tačka" za ovu sezonu.

Projekat regionalne saradnje filharmonija u Zagrebu, Ljubljani i Beogradu pod nazivom "Pika-Točka-Tačka" inicirali su direktori tri nacionalna orkestra, a podržali predsednici, premijeri, ministri kulture, gradonačelnici i ambasade SAD u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji.

Tri nacionalne filharmonije u okviru redovnih koncertnih sezona imaju poseban program pod nazivom "Pika-Točka-Tačka", u okviru kojeg nastupaju na pet koncerata sa identičnim dirigentima, solistima i programom.

U svakom gradu tri koncerta izvodi matični orkestar, dok su preostala dva gostovanja partnerskih orkestara. Planirano je da saradnja traje najmanje narednih pet godina.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.