Uvođenje akcize na lož ulje blokira uvoz

0

Naftna kompanija "LUKOIL Srbija" saopštila je da uvođenje akcize na lož ulje tipa "Evro EL" blokira i predstavlja veliko opterećenje za uvoz tog derivata.

“'LUKOIL Srbija' svakako podržava napore Vlade u borbi protiv zloupotreba, ali neophodno je da svi koraci koji se preduzimaju budu u skladu sa utvrdjenom procedurom. Način na koji je objavljeno o ovoj odluci predstavlja kršenje važeće procedure u Srbiji, koja podrazumeva blagovremeno objavljivanje informacije na sajtu Vlade i u Službenom glasniku“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da će se kompanija “LUKOIL Srbija” povući iz strukovnih organizacija SNAGA i Nacionalni naftni komitet Srbije budući da, kako se kaže, njihov rad više ne smatra svrsishodnim, jer nemaju uticaja na donošenje zakona i na realno stanje na tržištu.

Praksa i načini na koje su ove mere primenjene bezuslovno negativno utiču na investicionu klimu i u skladu sa tim obim predvidjenih investicija u ekonomiju Srbije”, navodi se u saopštenju i ističe da će gubitke zbog te odluke pored naftnih kompanija, pretrpeti i privreda i gradjanstvo Srbije.
Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.