Karadžić: Sledi drugo poluvreme sa Antićem

Bivši selektor reprezentacije Srbije pokrenuo je i dobio spor pred Sudom za sportsku arbitražu (CAS) zbog jednostranog raskida ugovora.

"Mi smo morali da prođemo određenu proceduru u procesu, što je podrazumevalo i podnošenje žalbe na odluku CAS u Lozani. Odluka tog suda sada je potvrđena, što nam je i bilo najavljeno od strane našeg pravnog tima koji je uključen u proces", rekao je Karadžić, a preneo sajt FSS.

"Presudu ćemo dobiti za dva do tri meseca i potom nam sledi dobro 'drugo poluvreme' ovog procesa"
, dodao je Karadžić.

Antić je bio trener reprezentacije Srbije od 19. avgusta 2008. do 15. septembra 2010. godine.

Svetska fudbalska federacija (FIFA) je nedavno dozvolila Kosovu da igra prijateljske utakmice, pa je potom povukla tu odluku, a Karadžić je kazao da se takav obrt ne dešava često.

"Tražili smo da se poništi odluka da Kosovo može da igra prijateljske mečeve što nije nimalo lako. Ne događa se često da FIFA donese odluku, pa da je opovrgne. Sledi nam još nekoliko rundi pregovora. Vodimo iscrpne konsulatacije sa vrhom države, nastavićemo da se borimo i lobiramo", kazao je Karadžić.

On je istakao da je FSS dobio podršku većine članova Evropske fudbalske unije (UEFA), kao i predsednika te organizacije Mišela Platinija.

"Platini je rekao da je odluka bila isključivo političke prirode, da nije usaglašena i da će se UEFA njom pozabaviti. Dobili smo podršku većine članova UEFA. Blater je potom javno potvrdio da odluka neće biti primenjena dok se ne vrati na razmatranje", istakao je Karadžić.

Predsednik FSS je dodao da će čelnici Saveza sledeće nedelje razgovarati sa vodećim ljudima FIFA i UEFA.

"Naš prvi cilj je praktično ostvaren, da takozvani Fudbalski savez Kosova neće biti ni u UEFA ni u FIFA. Čvrsto smo uvereni da se taj problem više neće pojavljivati na dnevnom redu"
, kazao je Karadžić.

Beta

Pogledajte još