Veber najbrži u Monte Karlu

Australijanac je prošao kroz cilj za 1 sat 46 minuta 6 sekundi i 557 stotih. Rozberg je kasnio za više od pola sekunde a Alonso nešto manje od sekunde.

Veber je na uličnoj stazi u Monaku krenuo sa prvog mesta i uspeo da sačuva tu poziciju i pored promene uslova na stazi kada je u finišu trke pala kiša i sada je treći u poretku vozača sa istim brojem bodova kao i klupski kolega Sebastijan Fetel koji je na stazi u Monaku četvrti prošao kroz cilj.

Početak trke obeležio je sudar na samom startu kada se pre ulaska u prvu krivinu vozač Lotusa Francuz Roman Grožan posle guranja sa bolidom Ferarija sudario sa Mercedesom Mihaela Šumehera posle čega se okrenuo na stazi.

Posle udesa Grožana nastala je gužva na ulazu u prvu krivinu posle čega je na stazu izašao i sejfti kar.

Osim Grožana zbog udesa je loše prošao i Dženson Baton iz Meklarena koji je u gužvi ispustio nekoliko mesta zbog čega je izgubio šansu da se u nastavku trke bori za bodove.

Trka je nastavljena u trećem krugu kada je Veber sa čela poveo kolonu a pratili su ga Rozberg, Alonso Luis Hamilton u Meklarenu, Šumaher i Sebastijan Fetel.

Trka je obilovala uzbuđenjima, a veliki broj bolida nije uspeo da stigne do cilja, ali su o pozicijama na vrhu odlučivali taktika pneumatika i odlasci u boks.

Tako je Fetel kasnom promenom guma uspeo da se nađe ispred Hamiltona i Mase na četvrtoj poziciji.

Šumaher koji je imao najblje vreme na treninigu, ali je abog kazne startovao peti, bio je među prvihg deset vozača, ali je u finišu trke morao da odustane.

Trećeplasirani Alonso osvajanjem trećeg mesta došao je na čelo tabele u konkurenciji vozača.

Luis Hamilton iz Meklarena završio je na petom mestu, Felipe Masa iz Ferarija je bio šeti a bodove su osvojili još i Pol Di Resta i Niko Hulkenberg iz Fors Indije, Kimi Rakonen iz Lotusa i vozač Vilijamsa Bruno Sena.

Posle šest trka u šampionatu čak šest različitih vozača i pet ekipa zabeležilo je trijumf. Veber je doneo Red Bulu drugu pobedu u sezoni i treću za redom u Monaku.

On je bio najbolji 2010. da bi prošle sezone taj uspeh ponovio njegov kolega i dvostruki svetski šampion Sebastijan Fetel.

Sledecja trka voziće se 10. juna u Montrealu na stazi Žil Vilnev za veliku nagradu Kanade.

Beta

Pogledajte još