Partizan potopio Marselj na Banjici

Vaterpoliti Partizana uspešno su startovali u novoj sezoni Evrolige, pobedom nad francuskim Marseljom od čak 22:5 (6:0, 7:1, 4:3, 5:1). Utakmica je igrana u okviru 1. kola grupe D, a najefikasniji igrač bio je Andrija Prlainović sa 5 golova, od čega je tri postigao pred kraj meča.

Dominacija „crno-belih“ bila je evidentna od samog početka, a zanimljivio je da su tokom prvog poluvremena gosti postigli samo jedan gol i to sredinom druge četvrtine, uz Partizanovih 13. Navijači Partizana takvu situaciju „prokomentarisali“ su pesmom „Što ste nas zvali?“.

Uz Prlainovića u Partizanu su se još istakli Duško Pjetlović sa četiri gola, po tri pogotka su postigli Jugoslav Vasović i Rajan Bejli, dok je Vladimir Vujasinović dva puta bio strelac. Sa po jednim golom pobedi Partizana doprineli su Filip Filipović, Živko Gocić, Stefan Mitrović, Luka Mirković i Mića Aleksić. U ekipi Marseja najbolji je bio Frederik Odom sa tri gola, dok su Kruzije i Simon postigli po jedan.

U narednom kolu Partizan gostuje Vašašu, 13. decembra, a zatim i Egeru dve nedelje kasnije.

Živko Gocić je nakon meča već imao novogodišnju želju:

„Kad je sve ovako krenulo od Deda Mraza sada mogu poželeti da ovu godinu završimo na prvom mestu grupe D“.

Trener Udovičić je pohvalio igrače, ali istakao da postignuta razlika ipak nije realna:

„Nismo mi baš toliko dobri, a takođe ni oni nisu toliko slabi, jer ovo je Evroliga i realna razlika u kvalitetu ne može biti ovolika. Pohvalio bih igrače koji su ušli u utakmicu onako kako smo se dogovorili i zato su rezultati i evidentni. Bili smo maksimalno ozbiljni i zato im upućujem sve komlimente“.

Centar Partizana Duško Pijetlović od gostiju je očekivao mnogo veći otpor:

„Mislim da su došli umorni, jer su imali nekoliko teških mečeva u svom prvenstvu. Verovao sam da će utakmica biti jača, pa i sada smatram da ovaj rezultat nije realan. Međutim, pohvalio bih i nas, jer ovo nam je prva utakmica i želeli smo da ostavimo dobar utisak i ostvarimo dobar rezultat“.

Razlog za ovako veliku razliku, najiskusniji igrač Partizana, Vlada Vujasinović, vidi i u ranoj predaji protivnika: (old_image)

„Najvažnije je da smo uzeli tri boda, a mislim i da je razlika u kvalitetu bila evidentna bar večeras. Oni su se prerano predali, pa je na kraju razlika ispala ovako velika“.

Trener francuskog šampiona, Petar Kovačević, poraz nije shvatio previše tragično, ističući pre svega jačinu Partizana:

„Nismo bili na visini koja se očekuje od jednog Evroligaša, ali mislim da je Partizan trenutno najjači u Evropi. Što je i večerašnjom igrom potvrdio“.

Utakmicu na Banjici je pratilo oko 1500 navijača, a sudili su arbitri iz Hrvatske i Slovenije.

U drugoj utakmici grupe D Vašaš je kao gost savladao Eger sa 9:7. 

Partizan - Marselj 22:5 (6:0, 7:1, 4:3, 5:1)

Utakmica je odigrana na Banjici pred oko 1.000 gledalaca; Sudije: Rakovec (Slovenija) i Vuletić (Hrvatska).
Igrač više: Partizan 5 (4), Marselj 6 (0).

Partizan: Soro, Mirković 1, Radjen, Bejli 3, Aleksić 1, Pjetlović 4, Prlainović 5, Gocić 1, Avramović, Filipović 1, Vasović 3, Vujasinović 2, Mitrović 1. 

Marselj: Geršo, Tomašević, Jablonski, Odon 3, Tromler, Simon 1, Kruzija 1, Favr, Van der Melen, Bodega, Bašić, Kamarasa, Aspar. 

Rezultati 1. kola Evrolige:
 

(old_image)Grupa A
Jug - Pro Reko 10:9
Spartak Volgograd - Šturm Čehov 8:6

Grupa B
Mladost - Budvanska rivijera 7:6
Jadran HN - Barseloneta 7:6

Grupa C
Ollimpijakos - Breša 10:7
Primorac – Šibenik 13:6

Grupa D
Eger - Vašaš 7:9
Partizan - Marsej 22:5

Katarina Stojković
24.11.2008.

Pogledajte još