Partizan poveo protiv Vojvodine

U finale će se plasirati ekipa koja prva stigne do dve pobede.

Naredni meč igraće se u utorak u Novom Sadu, a eventualna "majstorica" u petak, 1. juna, ponovo u Beogradu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Danilo Anđušić sa 12 poena. Dragan Milosavljević je postigao poen manje, a po 10 su upisali Milan Mačvan, Miroslav Raduljica i Vladimir Lučić.

Raduljica i Mačvan imali su i po osam skokova.

Na drugoj strani, Strahinja Milošević je dao 13, Slobodan Dunđerski 12, a Radovan Marković 11 poena.

Branilac titule nije imao previše težak zadatak večeras protiv četvrtoplasiranog tima ligaškog dela Superlige.

Utakmica je počela serijom Partizana 9:0, a igrači Vojvodine prve poene upisali su tek u petom minutu, pošto su iskoristili dva vezana napada.

Ulaskom Radovana Markovića u igru Novosađani su dobili na svežini i uspeli da smanje zaostatak za crno-belima, pa je prvih 10 minuta završeno vođstvom domaćeg tima od 18:13.

Na startu druge četvrtine Vojvodina se trojkom Strahinje Miloševićan još više približila crno-belima.

Posle razmene koševa, Partizan je napravio seriju od 15:0 i sa 20:18 pobegao rivalu na 35:18.

Trener domaće ekipe Vlade Jovanović u prvom poluvremenu pružio je priliku svim igračima, a oni su se odužili lepom igrom i sa nekoliko spektakularnih zakucavanja.

Na drugoj strani, košarkaši Vojvodine mučili su se za svaki poen, a očigledna je bila i razlika pod koševima u korist Partizana.

Obe ekipe imale su slab učinak u šutu za tri poena tokom prve dve deonice. Beograđani su pogodili jedan od pet pokušaja, a Novosađani dva od osam.

Na početku drugog poluvremena ekipe su se smenjivale u serijama koševa. Prvo je Vojvodina imala 7:0, pa Partizan isto, a onda Vojvodina 8:0.

Goste su u trećoj četvrtini predvodili Strahinja Milošević i Duško Bunić, a isplatio se pritisak u odbrani na protivničke igrače.

Partizan je igrao raznovrsno, uz asistencije Petra Božića i poene Milana Mačvana, Vladimira Lučića i Danila Anđušića.

Do kraja deonice crno-beli su vratili prednost od 17 poena.

U poslednjoj četvrtini igrači Partizana su se malo opustili, Vojvodina je uspela da rezultatski priđe, ali pobeda crno-belih, ipak, nije dolazila u pitanje.

Utakmici u hali Pionir prisustvovalo je oko 4.000 gledalaca. Dve podeljene grupe Partizanovih navijača bile su na različitim stranama i svaka je pevala svoj repertoar pesama, dok gostujućih navijača nije bilo.

U drugom polufinalu Radnički je u Kragujevcu pobedio Crvenu zvezdu sa 84:78.

Beta

Pogledajte još